Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Cheese cake με σοκολάτα, χωρίς ζάχαρη!

Πριν ένα μήνα περίπου είχε η κόρη μου τα γενέθλια της, μαζί είχε όμως και μια ίωση με αποτέλεσμα να τα γιορτάσουμε μόνοι μας, μπαμπάς, μαμά και κόρη!
Ήθελα να της φτιάξω ένα γλυκό που να θυμίζει τούρτα αλλά να είναι και πιο ελαφρύ...cheese cake !!!

Υλικά για την βάση:
200γρ. μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
100 ml ελαιόλαδο
1/2 ποτηράκι του κρασιού Λικέρ κανέλας χωρίς ζάχαρη.

Υλικά για την κρέμα:
300 γρ ανθότυρο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
2,5 κουταλιές της σούπας στέβια  κρυσταλλική
4 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι ακέρωτο
3 φύλλα ζελατίνα 
λίγο νεράκι.

Υλικά για το γλάσο σοκολάτας:
  200 γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
              200 γρ. κρέμα γάλακτος 17% λιπαρά ή 
              ακόμα καλύτερα 200γρ. γάλα εβαπορέ ελαφρύ
          τριμμένο αμύγδαλο.

   Βάζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα τρίβουμε, τα  ρίχνουμε σ'ενα λεκανάκι και 
προσθέτουμε το λάδι, το λικέρ κι'ανακατεύουμε καλά μέχρι να ποτίσει όλο το μπισκότο.
Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σ'ένα τσέρκι διαμέτρου 20 cm ,το οποίο έχουμε τοποθετήσει πάνω σε λαδόκολλα, πιέζουμε καλά το μείγμα να είναι ομοιόμορφα απλωμένο μέσα στο τσέρκι
 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 13 λεπτά περίπου.
Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για την κρέμα τώρα, βάζουμε στο μπλέντερ το ανθότυρο ,το γιαούρτι και κτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα σώμα , παράλληλα έχουμε βάλει σε κρύο νερό να μαλακώσουν οι ζελατίνες, 
και όταν είναι έτοιμες τις διαλύουμε μέσα σε λίγο ζεστό νερό,
 προσθέτουμε την στέβια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει,
μέσα στο μπλέντερ τα ανακατεύουμε όλα μαζί
 και τέλος προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Αδειάζουμε το μείγμα σ'ένα μπολ και τοποθετούμε στο ψυγείο μια ώρα  μέχρι να σφίξει λίγο.
Χωρίς να βγάλουμε το μπισκότο από το τσέρκι, βάζουμε ένα επίπεδο δίσκο  κάτω από την λαδόκολλα και προσεκτικά τραβάμε μέχρι να έρθει το τσέρκι με το μπισκότο πάνω στον δίσκο.
Μόλις είμαστε έτοιμοι ρίχνουμε μέσα στο τσέρκι την κρέμα και την απλώνουμε καλά,
το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει καλά και όταν είναι έτοιμο,
το βγάζουμε για να ρίξουμε από πάνω το γλάσο σοκολάτας,
 που ετοιμάζουμε πολύ εύκολα. 
Μέσα σ'ένα μπεν μαρί  βάζουμε την κρέμα  γάλακτος ή το γάλα εβαπορέ και την σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια, μόλις ζεσταθούν και αρχίσει να λιώνει ή σοκολάτα ανακατεύουμε καλά και σιγά σιγά θα έχουμε ένα βελούδινο  και λαχταριστό γλάσο σοκολάτας! 
Απλώνουμε το γλάσο πάνω στην κρέμα και ξανά στο ψυγείο, αν σας αρέσει πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο αμύγδαλο.
Όταν έχει κρυώσει πια και η σοκολάτα τότε βγάζουμε προσεχτικά την λαδόκολλα κάτω από το τσέρκι και μετά το τσέρκι, η μεγάλη στιγμή έφτασε!!!
Μμμμ...μόνο αν το δοκιμάσετε θα καταλάβετε τι σας λέω!
Καλή επιτυχία!!!





2 σχόλια:

  1. ΣΟΦΕΤΟ!αχ τι μου θυμίζει το όνομα...
    Ξαδερφούλα καλή αρχή στο μπλογκ σου!!Φιλιά!!Θα το φτιάξω το γλυκάκι σου που φαίνεται πολύ λαχταριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ Δήμητρα, να είσαι καλά,είπα να μοιραστώ τις συνταγές μου,είναι πολύ ωραίο να μοιράζεσαι τις πληροφορίες γιατί μόνο τότε έχουν αξία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μου αρέσει πολύ να διαβάζω τις σκέψεις σας!